Voucherregeling Samen Tegen Voedselverspilling

De samenwerkende partijen in Samen Tegen Voedselverspilling willen in 2030 de helft minder voedsel verspillen. Om innovaties in de aanpak van voedselverspilling te stimuleren, heeft Samen Tegen Voedselverspilling een voucherregeling opengesteld. 

Naast initiatieven voor het verminderen en voorkomen van verspilling binnen je bedrijf of organisatie kan de voucher ook worden ingezet voor innovaties die zorgen voor het tot waarde brengen van onvermijdbare reststromen binnen productieprocessen en/of de aangesloten keten.

De vouchers kunnen worden ingezet voor advies- en onderzoeksprojecten, bijvoorbeeld in de vorm van een expertsessie, een validatie, een haalbaarheidsonderzoek, een workshop of een value scan. De voucher vergoedt 50% van de kosten hiervoor, en de overige helft zal worden betaald door de organisatie zelf. De waarde van de voucher ligt tussen de € 5.000,- en € 15.000,-.

De voucherregeling geldt voor alle bedrijven uit de hele voedselketen, van boer tot bord. Iedereen kan dus meedoen, van multinational en groot bedrijf tot MKB(+), sociale onderneming of startup. 

Heb je een project om voedselverspilling te voorkomen of te verminderen en ben je op zoek naar ondersteuning? Kijk op de website van Samen tegen Voedselverspilling voor de voorwaarden van de voucherregeling en voor meer informatie over hoe je je kunt aanmelden.