Voedselakkoord Westerkwartier van start

Gemeente Westerkwartier en Gebiedscoöperatie Westerkwartier gaven op 16 juni jl. het startsein voor het opstellen van een Voedselakkoord.

Dit Voedselakkoord is speciaal bedoeld voor het partijen die in het Westerkwartier actief zijn op het gebied van voedsel.
Elly Pastoor (Wethouder gemeente Westerkwartier) en Hans Bergsma (Directeur Gebiedscoöperatie Westerkwartier) vertelden op het agrarische bedrijf van Rolf Rozema in Niezijl over de plannen voor het Voedselakkoord.

Wat houdt een Voedselakkoord in?
Voedsel is voor de gemeente Westerkwartier en wethouder Elly Pastoor een belangrijk thema. Niet alleen als eerste levensbehoefte, maar ook als belangrijk deel van de economie: voedsel is een bouwsteen voor de samenleving. Door het voedselakkoord worden lokale infrastructuren voor voedselproductie ontwikkeld of hersteld.

Kennismakingsbijeenkomsten
Om goed in kaart te brengen welke partijen, personen, programma’s, projecten, etc. er zijn en met welke uitdagingen zij zitten, worden er twee kennismakingsavonden georganiseerd, en wel op dinsdag 1 en donderdag 3 september.

Ga voor meer informatie naar: www.voedselakkoord.nu