Vegetarisch kijk- en leesvoer

In het kader van de Nationale Week Zonder Vlees hebben we wat vegetarisch kijk- en leesvoer op een rijtje gezet. Variërend van kookboeken tot blogs, websites en docu’s: er is genoeg te vinden.

Kookboeken
Volgens ELLE eten zijn dit bijvoorbeeld de beste vijf vegetarische kookboeken van dit moment:

1. Vegetarisch het jaar door – Anna Jones: vernieuwende en tegelijk maakbare recepten én seizoensgebonden!

2. Veg! – Hugh Fearnley Whittingstall: simpele gerechten met voornamelijk groenten, die je kunt maken zonder dat je de deur uit hoeft voor een hele lijst moeilijke ingrediënten.

3. Vega Curry – Nahid Hassan: met dit boek maakt hij de keuken van zijn thuisland Bangladesh voor iedereen toegankelijk.

4. Bowls of goodness – Nina Olsson: voor letterlijk ieder moment van de dag is er wel een vrolijke bowl te verzinnen.

5. Bazaar – Sabrina Ghayour: opvolger van o.a. Persiana, waarin getoond wordt hoe ongecompliceerd de keuken van het Midden-Oosten kan zijn.

Blogs
Neem vooral ook een kijkje bij De Hippe Vegetariër voor veel inspiratie, ook voor de flexitariër of vegan. Lenna Omrani laat zien hoe veelzijdig vegan eten kan zijn, met makkelijke, natuurlijke recepten. Of check https://theindigokitchen.com/ waar verrassende gerechten te vinden zijn waar de kleur vanaf spat!

Docu’s
Tot slot nog twee kijktips, te vinden op Netflix.

1. What the Health: Filmmaker Kip Anderson focust op het effect van vlees eten op ons dieet. Daarnaast komt hij ook achter de belangenverstrengeling tussen gezondheidsorganisaties, de farmaceutische industrie en de vee-industrie.

2. Forks over Knives: patiënten die veel medicijnen moeten gebruiken, stappen over op een plant-based diet, met verbluffende resultaten! Over de relatie tussen voeding en gezondheid. Veel lees- en kijkplezier gewenst!