Treevember: hoe doe je mee?

The Pollinators streven naar een gezonde leefomgeving voor bestuivende diersoorten. Dat is hard nodig, want in ons landschap hebben bestuivers zoals bijen en vlinders het zwaar.

De maand november is uitgeroepen tot TREEVEMBER en dat betekent: bomen planten! Ga aan de slag in een voedselbos of regel je voorraadje unieke boombommetjes.
Bomen zijn immers niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook essentieel voor het welzijn van de planeet. Ze zorgen voor verkoeling, maken de bodem gezond, slaan CO2 op, creëren meer biodiversiteit én leveren voedsel voor dier en mens. Voedselbossen combineren bovengenoemde eigenschappen en staan daarom wat ons betreft vól in de spotlights in Treevember.

Meehelpen in een Voedselbos

Veel voedselbossen hebben Treevember ingepland voor de aanplant van bomen en het onderhoud van het bos. Zij kunnen daar wel de nodige hulp bij gebruiken en organiseren bijvoorbeeld vrijwilligersdagen. Hier onder vind je een overzicht van de Voedselbossen in Noord-Nederland en de data waarop ze wel wat hulp kunnen gebruiken:

  • Voedselbos Slochteren (GRN): 13, 20 en 27 november. Meer info
  • Voedselbos Terrason (Sauwerd, GRN): 14, 21 en 28 november. Meer info
  • Voedselbos Wedde (GRN): 14 november. Meer info