Nationale Week zonder Vlees

Van 8 tot en met 14 maart 2021 is de 4e editie van de Nationale Week Zonder Vlees! Nationale Week Zonder Vlees is een initiatief van Isabel Boerdam, oprichter van De Hippe Vegetariër. De landelijke campagne wordt breed gedragen door diverse partners uit de voedselindustrie. Samen vinden zij dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is.

Week zonder Vlees en Het Verhaal van Voedsel
Met zo’n goed initiatief kunnen wij het natuurlijk alleen maar eens zijn! Daarom delen wij deze hele week leuke tips en verhalen die allemaal te maken hebben met het promoten van een vegetarisch eetpatroon. Daarnaast lanceren wij aanstaande vrijdag 12 maart om 16.30 uur een kookvideo op ons YouTube-kanaal, waarin wij laten zien hoe je gemakkelijk een heerlijk vegetarisch gerecht op tafel zet! Houd hiervoor vooral onze socialemediakanalen in de gaten. Wil je vrijdag meteen mee kunnen koken? Bekijk dan hieronder het boodschappenlijstje om te zien welke producten je in huis moet halen!

Lokale producten
Wil je graag meer met lokale producten koken, of vind je het gewoon belangrijk om lokale ondernemers te steunen in deze tijd? Maak dan je vegetarische gerecht eens met voedsel van dichtbij! Bekijk onze verzameling met voedselkaarten en zie direct waar jij jouw boodschappen lokaal kunt kopen. Haal bijvoorbeeld je groenten rechtstreeks bij de boer of bij andere initiatieven die zich bezighouden met het verkorten van de voedselketen.

Meer informatie
Wil je meer informatie over de Week Zonder Vlees? Bekijk dan de website van de Week Zonder Vlees voor receptinspiratie, het speciale Week Zonder Vlees Magazine en nog veel meer!