Meepraten over voedsel van dichtbij? Meld je dan aan!

11 augustus 2020 – Stadslandbouw Nederland organiseert in september drie online sessies over voedsel van dichtbij in Nederland en Vlaanderen. De sessies zijn een verdieping en voorbereiding op de landelijke bijeenkomst op 28 oktober 2020 in Arnhem. Je kunt je opgeven om mee te praten over één of meer van de volgende thema’s:

Thema 1 Stadslandbouwinitiatieven & de gemeente
Deze sessie is voor initiatiefnemers om efficiënter en doelgerichter een gesprek te voeren met de gemeente. En voor ambtenaren om nieuwe lokale stadslandbouw initiatieven te leren kennen en na te gaan waarom dit onderwerp een plek verdient. 

Thema 2 Sociale waarden van stadslandbouw op de eerste plaats
Deze sessie is voor iedereen die in gesprek wil gaan over (het belang van) sociale waarden voor stadslandbouw: van gezondheid en welzijn, inclusiviteit, sociale cohesie tot armoede, participatie en educatie.

Thema 3 De heruitvinding van de coöperatie: samen voedsel van dichtbij inkopen en samen toegang tot land  
Deze sessie is voor iedereen die wil meepraten over burgercoöperaties die landbouwgronden aankopen, herstellen en beheren. Welke rol spelen zij in de bevordering van lokaal ecologisch geproduceerd voedsel en economieën (dorpen, regio’s en stadswijken)? Hoe kunnen zij elkaar versterken en wat is daarvoor nodig?

Hier lees je meer en kun jij je aanmelden

Eerder al kon je aanwezig zijn bij de online bijeenkomst ‘’Voedsel van dichtbij’’ van Stadslandbouw Nederland. Daar deelden diverse gastsprekers, waaronder onder andere Sandra Ronde van De Streekboer, hun inzichten over de effecten van de coronacrisis en wat nodig is om de toegenomen belangstelling voor lokaal voedsel vast te houden en te versterken. Heb je de livestream gemist? Geen nood! Hier kijk je de sessie terug.