Kenniscafé Eten van dichtbij 21 juni

Update: het kenniscafé Eten van dichtbij, is verplaats van 7 juni naar 21 juni van 14:00 tot 15:30.

Deze maand organiseert het Ketennetwerk Voedsel Stad en Ommeland* online kenniscafés met als centrale vraag ‘Hoe ver reikt de impact van voeding?’. Tijdens deze kenniscafés wil het Ketennetwerk discussie uitlokken rondom verschillende vraagstukken rondom voeding, maar willen ze ook vooral laten zien wat er in de regio Groningen al gebeurt en welke uitdagingen en kansen er zijn!

Het eerste kenniscafé is op maandag 21 juni van 14:00 tot 15:30 en zal gaan over Eten van dichtbij. De gastsprekers tijdens dit café zijn twee mannen die elk op hun eigen manieren met lokaal eten bezig zijn: Hero Havenga de Poel en Wilbert van de Kamp. Mocht je ze nog niet kennen, we stellen ze graag aan je voor:

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Hero Havenga de Poel (veertiger) teelt (oude) graansoorten, aalbessen, mosterdzaad, pootaardappelen, pastinaak, rode ui, peen en olievlas op het biologische akkerbouwbedrijf Landgoud van zijn familie, aan de Groninger Waddenkust. Hier boeren zij al jaren vanuit de natuurinclusieve gedachte: bodem en natuur als uitgangspunt, aangevuld met het sluiten van ketens en kringlopen. 

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Wilbert van de Kamp (dertiger) houdt zich al tien jaar lang bezig met lokaal voedsel. Hij zette de Grokaalbox en Lokaal Kilo’s Schuiven op. Daarnaast wil hij mensen leren om te koken met knollen en groente uit de buurt.

🌱 Wil je dit kenniscafé niet missen? meld je dan alvast aan. Informatie over hoe je online kunt deelnemen, volgt per mail. Mocht het aanmelden niet lukken of heb je een vraag, neem dan contact op met het Ketennetwerk.

*Het kan zijn dat je nog helemaal niet weet wat het Ketennetwerk Voedsel is en wat ze doen. Dit netwerk is een onafhankelijk en lerend netwerk waarbinnen ruim 100 partners – producenten, verwerkers, zorg- en onderwijsinstellingen en andere ‘voedselveranderaars’ – samen werken aan uitdagingen in de regionale voedselketen. Zo brengen ze in de regio Groningen vraag en aanbod bij elkaar en stimuleren ze samenwerkingen die vanzelfsprekend lijken, maar die in het huidige systeem nog moeizaam verlopen of die juist heel verassend zijn. Elk lid werkt vanuit zijn of haar eigen enthousiasme, niks moet maar het mág wel.