Food100: lijst 2020 is bekend!

Gevestigde leiders en aanstormend talent vormen samen het Food100-netwerk. Het netwerk wil naar eigen zeggen “foodgeneraties verbinden, het gevestigde leiderschap inspireren en de nieuwe generatie kansen bieden om met nieuwe initiatieven de toekomst vorm te geven.”
Talent wordt gekoppeld aan invloed, om zo het verschil te maken.

Zoals op de site van FOOD100 staat: “Het voedselsysteem van nu is niet goed genoeg voor de 21ste eeuw. De epidemie van obesitas, aantasting van de biodiversiteit, industrialisering van de landbouw, verminderend dierenwelzijn, voedselanalfabetisme en klimaatopwarming zijn de ongewenste gevolgen van een groeiende wereldbevolking en de noodzaak deze goedkoop te voeden. Food100 wil deze race to the bottom in voedsel stoppen en keren.”

Food100 lijst 2020

Bekijk hier de Food100 lijst van 2020: uit alle 350 kandidaten selecteerde de jury 50 changemakers jonger dan 30 jaar én 50 gamechangers ouder dan 30 jaar.

Noordelijke kandidaten

Meerdere kandidaten uit het Noorden staan op de lijst, waaronder : Kees van Vuuren (projectleider LTO Noord), Rosa van der Kamp (ontwikkelaar, beheerder & ontwerpster Drents Big Vief), Annechien ten Have Mellema (Boer Hamletz), Doetie Trinks (boerin en inspirator Doetie’s geiten), Jessica en Maurits Tepper (eigenaren Eytemaheert) en Wilbert van de Kamp (Doener Wilpret en Lokaal Kilo’s Schuiven).

Foodhelden 2020

Ieder jaar roept de jury 6 tot 8 voedselveranderaars uit tot foodhelden vanwege hun buitengewone prestaties in het afgelopen jaar. Dit jaar zal de jury 6 voedselveranderaars uit de Food100-lijst bekend maken tijdens Studio Food100 op maandag 31 augustus 2020.
Het blijft nog even spannend dus…..

Initiatiefnemers

Slow Food Youth Network, AgriFood CapitalFoodhub en Food Inspiration hebben de krachten gebundeld om samen een bijzondere beweging te creëren. Als je kijkt naar de wereld van food dan zie je allerlei losse eilanden zoals de agrarische sector, restaurants, groothandels, supermarkten, voedselproducenten en de universiteiten. Deze vier partijen willen deze eilanden bij elkaar krijgen door ze met elkaar in gesprek te brengen, omdat ze geloven dat we met elkaar stappen vooruit kunnen nemen. Door de handen ineen te slaan brengen we samen positieve veranderingen teweeg in de voedselketen van vandaag en morgen.