De streekboer bezorgt de voedseldoos in coronatijd

Sinds de corona ons land binnen raasde heeft de streekboer meteen actie ondernomen om toch iedereen te voorzien van voedsel.

Corona is niet alleen funest voor horeca, maar ook voor de kleinschalige boerenbedrijven die vaak voornamelijk aan die horeca leveren. Samen met het Groningse Lokaal Kilo’s Schuiven (een van de projecten van REFRAME, een europees project waarvan de gemeente Groningen de trekker is), heeft De Streekboer uit Drachten daar iets op bedacht: de Voedseldoos.

Brood, zuivel, fruit, en twee avondmaaltijden voor drie tot vier personen, allemaal rechtstreeks afkomstig van boeren uit Groningen en Friesland: dat zit in de Voedseldoos (à 45 euro), die te bestellen is in de webshop van De Streekboer. Klanten bestellen online hun boodschappen en halen die op vanaf een afhaalpunt in Groningen of Friesland. Ronde merkte de afgelopen weken al dat het steeds drukker werd. „Juist in tijden van crisis willen mensen graag goed, gezond, lokaal eten”, denkt ze.

Tegelijk zijn de boeren een groot deel van hun afzetmarkt tijdelijk kwijt: de horeca. „Vorige week is in Amsterdam al het initiatief #supportyourlocals begonnen, om lokale producenten te steunen en korte voedselketens op te zetten”, zegt Ronde. „Dat willen wij hier ook.”
De Streekboer sloeg de handen ineen met Wilbert van de Kamp en Ritzo ten Cate, die in Groningen onder de noemer Lokaal Kilo’s Schuiven de handelscontacten tussen plaatselijke boeren en horeca versterken. Hulp komt ook van Rondes ‘loyale’ vaste klanten, die aanbieden te helpen met thuisbezorgen. „De saamhorigheid is heel groot.”

Kijk voor meer informatie op destreekboer.nl