5x uitgebreid vegetarisch dineren bij je thuis

Het is de Nationale week zonder Vlees! Vegetarisch eten is een feestje, maar hoe kun je dit nou het beste vieren? Door een heerlijke maaltijd te bestellen natuurlijk. Wij hebben de leukste vega en vegan restaurants in Groningen waar je maaltijden kan bestellen en/of afhalen voor je op een rijtje gezet.

1. FLFL
Bij FLFL, de hipste falafelspeciaalzaak van Groningen, kun je verse falafel en andere vegetarische en veganistische gerechten afhalen en laten bezorgen. De eigenaren Jesse en Daan begonnen met een bakfiets op de Vismarkt, daarna volgden vaste zaken in de Oude Kijk in ’t Jatstraat, de Zernike Foodcourt en binnenkort komt er eentje bij aan de Carolieweg in het centrum.

2. Wadapartja
Bij Wadapartja houden ze van lokaal. Biertjes van Baxbier, koffiebonen van Koffiestation Groningen, brood van Groningse bakker Luuk en een aantal groenten van de Eemstuin, een biodynamische kwekerij uit Uithuizermeeden. Ook bij Wadapartja kun je zowel afhalen als laten bezorgen.

3. De Groene Stoel
Bij De Groene Stoel gebruiken ze enkel biologische en lokale producten. Op vrijdag en zaterdag kun je genieten van een tweegangendiner aan huis. Iedere week hebben ze een nieuw menu met allemaal kleurrijke en wereldse gerechten, dat je zowel kunt afhalen als bij je thuis kunt laten bezorgen.

4. Rå
is een Scandinavische saladebar die gezond, duurzaam en lekker eten eenvoudig maakt. Ze hebben een flink aanbod met verschillende heerlijke vegetarische en veganistische saladebowls. Zit jouw perfecte salade er niet tussen? Geen paniek! Bij Rå kun je namelijk ook je eigen saladebowl samenstellen. Je kunt je bowl afhalen of laten bezorgen.

5. Week Zonder Vlees Restaurantbox
Topchef Peter Lute en oprichter van de Week Zonder Vlees Isabel Boerdam hebben samen een speciale Week Zonder Vlees Restaurantbox ontwikkeld! Het diner is grotendeels voorbereid, zodat je het thuis heel eenvoudig met behulp van een instructiefilmpje op tafel tovert. Je kunt kiezen uit een overheerlijk vegetarisch drie- of vijf-gangenmenu. De restaurantbox is nog tot en met zondag bestellen en wordt bij je thuisbezorgd.