18 oktober: Appelfeest!

UPDATE: vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is de markt tijdens het Appelfeest helaas geannuleerd. Het persen van de appels gaat gewoon door, omdat de aanloop van mensen beperkt is en er van tevoren wordt afgesproken hoe laat mensen kunnen komen. Andere onderdelen in het programma, zoals de wildplukwandelingen van Greendreamster (14.00 uur en 16.00 uur, maximaal 12 deelnemers) en de appelknapzakroute vanuit De Wolkenfabriek (gespreid vanaf 15.00 uur) gaan wel door. Bij deze onderdelen is aanmelden verplicht.

Op zondag 18 oktober organiseert de Natuur en Milieufederatie Groningen op het voormalige terrein van de Suikerfabriek de vierde editie van het Appelfeest. Dit ter voorkoming van verspilling en ter ere van deze veelzijdige vrucht!

Van 11.00 – 17.00 uur is er een uiteenlopend appelprogramma voor jong en oud. Na aanmelding kunnen bezoekers hun appel- of perenoogst inleveren om te laten persen tot houdbaar sap of afgeven om te laten verwerken tot cider. Verder houdt Sanne Scheltena van Greendreamster om 14.00 uur en 16.00 uur een wildplukwandeling.

Wil je meer informatie over het Appelfeest of wil je je aanmelden? Kijk dan op: https://eetbaargroningen.nl/appelfeest/