Kom in actie

Het Verhaal van Voedsel gaat niet alleen over anderen, het gaat ook over jou! We nodigen je dus vooral uit om ook mee te doen. Dit kan gewoon op je eigen terrein, bijvoorbeeld in je wijk, op je school, je werk of gewoon thuis. Ook jij maakt namelijk deel uit van het verhaal van voedsel. Samen zorgen we ervoor dat lokale initiatieven makkelijker aandacht krijgen en eerder worden gerealiseerd.

Wil je dat jouw initiatief ook een plaatsje op de website krijgt?
Registreer je dan hier via het formulier.

Heb je een vraag of opmerking? Neem dan vooral contact op via contact@hetverhaalvanvoedsel.nl.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Het Verhaal van Voedsel? Abonneer je dan op onze maandelijkse nieuwsbrief via het onderstaande formulier.

* indicates required




de Nieuwe Leefstijl / FoodXNoord

de Nieuwe Leefstijl / FoodXNoord

De Nieuwe Leefstijl zet een leer- en ervaarcentrum voor voeding in een duurzame voedselketen op (FoodXNoord).

Lees meer

Initiatieven in Groningen:

biedebuuf@hetverhaalvanvoedsel.nl

Bie de buuf

Bie de buuf is een buurtrestaurant en ontmoetingsplek in de Oosterparkwijk. Je kunt er eten op donderdag- en vrijdagavond, maar je kunt er ook workshops, borrels of evenementen bezoeken (of zelf organiseren).

Lees meer

Meer initiatieven:

Lekkers uit de Buurt

Lekkers uit de Buurt

Lekkers uit de Buurt biedt een overzicht van voedsel van lokale productenten in de provincie Groningen en een flink deel van Drenthe en Friesland.

Lees meer
slager@hetverhaalvanvoedsel.nl

De wilde slager

De Wilde Slager is winkel, keuken, slagerij, proeflokaal, en school ineen. De enige plek in Groningen waar je wild kunt kopen, bereiden, voelen, ontdekken, aanraken, ruiken en proeven.

Lees meer
zwammerij@hetverhaalvanvoedsel.nl

De zwammerij

De Zwammerij verzamelt de koffiedik en gebruikt dat als vruchtbare basis om oesterzwammen op te kweken.

Lees meer
Natuur en Milieufederatie Groningen

Natuur en Milieufederatie Groningen

Wij zijn dé organisatie die samen met inwoners, organisaties, bedrijven en overheden werkt aan een provincie die energieneutraal, biodivers en klimaatproof is en die rekening houdt met de draagkracht van natuur, milieu en landschap.

Lees meer
United Kitchen

United Kitchen

United Kitchen is een sociale onderneming die diners organiseert met en voor vrouwen met een migratieachtergrond, met als doel hun integratie te bevorderen.

Lees meer
Kleine moeite groot gebaar

Kleine moeite, groot gebaar

Kleine moeite, groot gebaar is een initiatief van Anna H. Span waarmee zij met haar vrijwilligers tijdens Kerstmis een veganistisch drie-gangen diner kookt voor mensen die het moeilijk hebben.

Lees meer
slowfood@hetverhaalvanvoedsel.nl

Slow Food Youth Network

SFYN is een internationale jongerenbeweging die zich inzet voor een goed, clean & fair voedselsysteem.

Lees meer
info@longsnoutpork.nl

Long Snout Pork

Wij zijn Erwin & Carla. Varkenshoeders van Long Snout Pork. We houden varkens in de natuur in Groningen.

Lees meer