Toentje

Wijzig je omslagfoto
toentje@hetverhaalvanvoedsel.nl
Wijzig je omslagfoto
Account Status: Goedgekeurd
Toentje

Toentje is een sociale onderneming die sinds 2013 op duurzame en professionele wijze verse groenten produceert voor de Voedselbank Groningen.

Armoede, Leefomgeving
Contactgegevens (openbaar)
Paradijsvogelstraat 10
9713 BV
Groningen
Social Media

Stichting Toentje is een initiatief van Jos Meijers, gemeente Groningen en de Stadse voedselbank.
Toentje is een sociale onderneming die sinds 2013 op duurzame en professionele wijze verse groenten en kruiden produceert voor de voedselbank Groningen. Een duurzame vorm van armoedeverlichting. Toentje brengt veel verschillende mensen met elkaar in contact en biedt een laagdrempelige, duurzame en veilige werk en leerplek. Een prachtige ontmoetingsplek die aan mensen uit alle lagen van de samenleving een plek biedt. Want iedereen kan vrijwillig aan de slag in Toentje. Dit zie je ook terug in de groepssamenstelling en dit is ook de kracht van Toentje. Inspiratie door ontmoeting. Een plek waar je vanuit basis en rust weer verder komt. Toentje biedt ook participatiebanen voor mensen met een wat grotere afstand tot de arbeidsmarkt.

Toentje heeft haar eigen restaurant biedebuuf op een steenworp afstand van de tuin in de prachtige oude drankenfabriek van de firma Woldring&Idema. Hier kun je genieten van een lokale menu kaart, vergaderen, je feest houden of aanschuiven bij ons programma en workshops.                                                                                     

Toentje heeft ook eigen stadshoning (Groning), een samenwerking met Geert van Eizenga van de Hoogeland imkers en de stadsimker.                                                         

Toentje heeft haar eigen hoptuin i.s.m. met Baxbier een project ontstaan uit de samenwerking met een broederproject uit Bremen Gemüsewerft.

Wie mee wil doen kan een berichtje sturen via dit contactformulier!                                                                                                         Contactgegevens:

Toentje


Thema's: Armoede, Leefomgeving

Contact informatie:

Paradijsvogelstraat 10

9713 BV Groningen

Bezoek de website


Social media: