Healthy Ageing Network Noord-Nederland

Wijzig je omslagfoto
Healthy Ageing Network Noord-Nederland
Wijzig je omslagfoto
Account Status: Goedgekeurd
Healthy Ageing Network Noord-Nederland

HANNN werkt samen met inwoners, bedrijven en overheden aan het terugdringen van problemen die voortkomen uit ongezonde eetgewoontes.

Gezondheid
Contactgegevens (openbaar)
L.J. Zielstraweg 2
9713 GX
Groningen
050 800 32 66
Social Media

In Noord-Nederland bestaan veel gezondheidsproblemen die voortkomen uit ongezonde eetgewoontes. Binnen het HANNN programma Food & Health werken inwoners, bedrijven en overheden samen in het Noorden aan het terugdringen van deze problematiek. HANNN doet dit door partijen samen te brengen en gezamenlijk nieuwe initiatieven te ontwikkelen of bestaande activiteiten een stapje verder te helpen.

Waarom eten mensen ongezond? 
De achterliggende problematiek van ongezonde eetgewoontes is complex. Hier zijn geen panklare oplossingen voor. Voor een belangrijk deel zijn de cultuur en de omgeving van invloed op de leefstijlkeuzes die mensen maken. HANNN werkt samen met betrokken partijen om de oorzaken van ongezonde eetgewoontes te doorgronden en tot creatieve, duurzame oplossingen te komen voor meer gezonde jaren. Dit gebeurt door de omgeving van mensen zodanig te beïnvloeden dat gezondere keuzes vanzelfsprekender worden, bijvoorbeeld door samen te werken met voedselproducenten, winkels en cateraars. Ook betrekt HANNN mensen in activiteiten en ondersteunt ze op weg naar een gezond voedingspatroon.

Voorbeelden van HANNN food & health projecten:

  • HANNN is actief bij de wijkaanpak “Gezonder Oud-Oost” in Leeuwarden. Met deze aanpak zetten zij zich in voor het verbeteren van de gezondheid van de inwoners van deze wijk.
  • Studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein zijn voor HANNN aan de slag gegaan met veldbonenmeel, wat veel eiwitten en vezels bevat. Ze hebben het verwerkt tot alledaagse producten zodat ze relatief makkelijk in een bestaand eetpatroon op te nemen zijn. In dit geval is het veldbonenmeel verwerkt in cakes, ontbijtkoeken, zoutjes, hamburgers en saucijzenbroodjes. Hierdoor hebben deze producten meer eiwitten, een lager vetgehalte en zijn ze veel duurzamer.
  • HANNN werkte mee aan een bijzonder broodje hamburger op de TT in Assen. De speciaal ontwikkelde TT burger  is gezonder (minder kunstmatige toevoegingen en meer vezels), maar levert qua smaak en beleving niet in ten opzichte van een traditioneel broodje hamburger. In de communicatie is niet vermeld dat het een gezonder broodje betrof, maar marketingkennis is juist ingezet om het broodje aantrekkelijk te maken voor dit specifieke publiek. Namelijk door een zwarte ‘oliesaus’ te ontwikkelen en toe te voegen aan het broodje.
  • HANNN werkt samen met cateraars en bedrijfskantines in het Noorden om een gezonder aanbod te creëren op de werkvloer. Ze zijn in gesprek met de snackbarhouders en publiek over gezonder eten, zoals tijdens het frituurfestival. Ook geven ze gastlessen over gezondheid en voeding bij opleidingen in Noord-Nederland.Contactgegevens:

Healthy Ageing Network Noord-Nederland


Thema's: Gezondheid

Contact informatie:

L.J. Zielstraweg 2

9713 GX Groningen

050 800 32 66

Bezoek de website

info@hannn.eu


Social media: