Contact

Wil je reageren, iets toevoegen of heb je een vraag?
Stuur een mailtje naar contact@hetverhaalvanvoedsel.nl.

Wil je dat jouw initiatief ook een plaatsje op de website krijgt?
Registreer je dan via het formulier.

Ons verhaal van voedsel
Om duurzaam en gezond voedsel voor iedereen te kunnen garanderen zullen we anders moeten gaan produceren en consumeren. Sinds 2015 is er in Groningen daarom een fysieke plek om samen te sparren over deze voedseltransitie: het Ketennetwerk Voedsel Stad en Ommeland. Maar de vraag naar een online platform waar alle voedselinitiatieven in Noord-Nederland worden vertegenwoordigd – en dat zijn er een heleboel! – nam toe. Een onafhankelijk, overkoepelend platform waar de consument lokaal voedsel weet te vinden en waar bedrijven en instellingen kunnen verbinden. We hebben vervolgens zaadjes gepland, ideeën opgehaald en succesvol geoogst, want in de zomer van 2020 is het platform Het Verhaal Van Voedsel live gegaan! 

Dit platform maken we voor iedereen. Jij hebt of zoekt verhalen over voedsel en wij brengen ze voor je bijeen. Het redactieteam bestaat uit een groep mensen met een passie voor lokaal voedsel, duurzaamheid en gezondheid. Onze partners zijn:

– Communicatiebureau Strawberry Fields
– Communicatie adviesbureau Statement
– Gemeente Groningen
Ketennetwerk Voedsel Stad en Ommeland
– Project REFRAME

Het platform Het Verhaal Van Voedsel wordt mede mogelijk gemaakt door onze hoofdpartner REFRAME, een Europees project dat wordt uitgevoerd in vijf regio’s uit vijf verschillende landen in het Noordzee-gebied: Zweden, Denemarken, Duitsland, België en Nederland. De gemeente Groningen is hierin ‘lead partner’. Met de Gemeente Groningen als drijvende kracht, en met vaste partners binnen en buiten de regio, werkt REFRAME aan het herstellen en creëren van lokale en regionale voedselketens. 

Als je meer wilt lezen over de projecten die REFRAME in het Noordzee-gebied doet, lees dan hier meer of blijf up to date via de Facebookpagina van REFRAME.